IKT műhely - Facebook

Facebook magánélet - Így teremtsük meg privát szféránkat?

Ahogy egy zsúfolt buliból, túlzottan személyeskedővé váló beszélgetésből is bármikor haza lehet menekülni és magunkra zárni az ajtót, néha Facebookon is érezhetjük úgy, hogy itt az ideje egy kis magánynak.

Ha már túl sok a kellemetlenkedő komment, játékmeghívó, vagy folyamatosan bökdösnek az agyahagyott ismerősök, magunkra zárhatjuk a virtuális ajtót.

Facebook magánélet - Így teremtsük meg privát szféránkat?

Szerencsére ehhez nincs szükség arra, hogy teljesen kilépjünk a közösségi szolgáltatásból. Inkább mélyedjünk el az adatvédelmi beállításokban, és máris rájöhetünk, hogy nem is olyan nehéz egy kicsit elbújni. Az alábbiakban lépésről lépésre vesszük végig, mit kell tenni ehhez.

Első körben kattintsunk a Facebook fejléc-csíkjában a beállításokat jelző kis fogaskerék ikonra, majd válasszuk ki az Adatvédelmi beállítások pontot. Az előbukkanó oldal legelső szakaszában (Ki láthatja a dolgaimat?) rögtön észrevehetjük a "Ki láthatja a jövőbeni bejegyzéseidet?" kérdést.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: