Hírek - IKT hírek röviden

Biztonsági rés a nagy értékű autók szoftverében

Flavio Garcia, a Birminghami Egyetem kutatója, illetve két holland titkosítási szakértő kollégája felfedezték, hogy a csoport által gyártott nagy értékű autók (Porsche, Audi, Bentley, Lamborghini) olyan lopásgátló technológiával (Megamos Crypto) vannak ellátva, melyek szoftveresen sebezhetőek, és így illetéktelenül is indulásra lehet bírni ezeket a kocsikat.

A bírósági döntés következtében a washingtoni konferencián a szakemberek csak úgy beszélhetnek felfedezésükről, hogy a lényegi részleteket nem említik meg. A bírósági eljárás is azért indult, mivel a Volkswagen csoport nem tiltotta ugyan le az előadást, de azt kérték a kutatóktól, hogy a sebezhetőséget kihasználó kódot ne mutassák be – ám ők ezt a kérést elutasították.

A történet háttere egyébként nem teljesen világos. A gyártó a bíróságon azzal indokolta kérésüket, hogy ezt a védelmi technológiát számtalan járművükben alkalmazzák, és még nincs rá javításuk.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: