Hírek - IKT hírek röviden

Autographer: fotók automatikusan - vége a privát szférának?

Több startup megjelent az utóbbi évben, amik a hétköznapok pillanatainak rögzítését célozták meg, mégpedig olyan formában, hogy a felhasználó magával hord egy kis kamerát, ami automatikusan képeket készít, s azokat egy háttérszolgáltatás gyűjti, elemzi, válogatja.

A brit közönséget most éppen az Autography nevű termék tartja lázban, ami napokon belül megvásárolható, s amennyiben sikeres lesz, az végképp eltörli a privát szférához fűződő jogokat. Az okostelefonok terjedésével mindennapossá vált, hogy az emberek fotókat készítsenek környezetükről és azokat megosszák közösségi oldalakon, vagy dedikált képmegosztókon.

Korábban fotósétákat szerveztünk, illetve albumokba válogattuk a képeket. Ma már sokkal természetesebb, hogy a felhasználóknak az életét leíró "streamje" van, illetve egy-egy témát, helyszínt vagy eseményt ezernyi perspektívából meg lehet ismerni a fotós oldalakon a hashtageket követve.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: