Számítógépek - Laptop és PC

Hangvezérelt számítógéppel jön a Toshiba

Két új, vékony notebookkal jelentkezik a Toshiba, amelyek közül az egyiket már nem csak a megszokott módon utasíthatjuk feladatok elvégzésére, hanem az okostelefonok és tabletek divatját átvéve szóban is.

A Satellite E45t a Dragon Assist hangvezérlés-felismerő szoftvert futtatja, és mindkét modellben dupla mikrofon dolgozik a pontosabb "fülelés" elősegítésére.

Hangvezérelt számítógéppel jön a Toshiba

Az Intel negyedik generációs, Haswell i5 processzorával működő E45t nagyjából egyméteres távolságig ismeri fel a hanggal adott utasításokat. A gyártó belső tesztjei alapján ez az irányítási módszer tökéletes weboldalak közötti navigáláshoz, multimédiás alkalmazások vezérléséhez, de akár Office alkalmazások kezeléséhez is.

Az 1,8 kilogrammos, fémborítású, ultravékony laptop elsőként az Egyesült Államokban jelenik meg augusztus 4-én, de ezután hamarosan eljut Európába is. Az amerikai nyitó ár 799 dollár, ezért a már említett processzor mellett 14 hüvelykes érintőkijelzőt, nagyjából 7 és fél órás akku-időt, valamint egy 500 GB-os hagyományos és 32 GB-os SSD tárolóból álló kombó-meghajtót kap a vásárló.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: