IKT műhely - Zöld IKT

Útmutató: sütés-főzés napenergiával otthon - napenergia hasznosítás házilag

Egy napenergiával sütött-főzött étel elkészítése biztos, hogy örömet és izgalmat kelt a diákokban, de otthon is bárki elkészítheti házilag ezt a napenergiát hasznosító "tűzhelyet".


Az amerikai Climate.gov oldalon sok hasznos útmutatót, tanmenet leírást, videót találhatunk a napenergiával és általában a megújuló energiák hasznosításával kapcsolatban, és itt található az a leírás és méretezett sablon is (pdf formátum), amely egy házilag, könnyen beszerezhető anyagokból elkészíthető sütő-főző tűzhely, "kemence", főzőalkalmatosság részletes leírását tartalmazza.

A "szabásmintában" inch-ben vannak megadva a méretek, ezeket könnyű átszámolni, ha tudjuk, hogy 1 inch = 2,54 cm (használjuk ezt az online kalkulátort a gyors átváltáshoz).

Az alábbi videóban lépésről-lépésre mutatják be, hogy hogyan készül egy ilyen napenergiát hasznosító, házilag készített napenergia sütő.

How to make a Solar Cooker

Ebben a videóban pedig megmutatják, hogyan kell sütni-főzni a napenergia sütőben.

How to use a Solar Cooker

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: