Hírek - IKT hírek röviden

Így készülnek a kínaiak a kiberháborúra

A kínai hadsereg készül a kibernetikai hadviselésre, amely magába foglalja a műholdak elleni támadásokat, illetve katonai és polgári szakértők bevonását a "népi" jelzővel ellátott digitális háborúba - írta egy kínai védelmi jelentést idézve a The Washington Free Beacon elnevezésű amerikai hírportál.


Így készülnek a kínaiak a kiberháborúra

A kínai számítógépes és távközlési hadviselés terveivel kapcsolatos új részletekre a sanghaji védelmi kutatóintézet négy mérnöke által készített jelentésből derült fény, amelyet egy amerikai védelmi illetékes szerint a minap köröztettek amerikai katonai és hírszerzési körökben. A kibertechnológia fejlődik tovább, és a kiberháború csöndesen megkezdődött" - áll a jelentésben, amely szerint a kínai hadsereg korszerűsítése szempontjából létfontosságú, hogy képes legyen kiberháborút folytatni az űrben is.

A kiberhadviselés nem korlátozódik katonákra. Mindenki, aki különleges tudással vagy képességekkel rendelkezik az informatikai rendszerek működtetésében, részt vehet a kiberhadviselésben, amely valóban népi háborúnak mondható" - áll a jelentésben, amelyben az utóbbi kifejezés a néhai Mao Ce-tung vezette lázadásra használt frázisra utal.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: