Hírek - IKT hírek röviden

Tarol a wifi Európában

A most kiadott tanulmány szerint 2012-ben az EU-ban a vezeték nélküli összes adatforgalom 71%-át wifikapcsolattal rendelkező okostelefonok és táblagépek generálták, és ez az arány 2016-ra várhatóan 78%-ra fog nőni. A felmérés meglepő következtetésre jutott: az internetezők által kedvező áron igénybe vehető wifipontok (hotspotok) gyökeresen megváltoztatták a fogyasztói szokásokat.

A tanulmány ezért leszögezi, hogy EU-szerte további frekvenciasávokat kellene felszabadítani a növekvő igények kielégítésére. Neelie Kroes, az Európai Bizottság (EB) digitális menetrendért felelős alelnöke így nyilatkozott az eredményekről: „A wifinek óriási sikere van.

Minden érintett szereplőnek haszna származik belőle. Az EB kutatása megállapítja, hogy jóllehet a 3G- és 4G-hálózatok elengedhetetlenek a mobilszolgáltatások további térnyeréséhez, jelenleg sokba kerül megvásárolni az ilyen hálózatok üzemeltetéséhez szükséges spektrumhasználati jogokat.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: