Hírek - IKT hírek röviden

Internet szakadáskor is lehet dolgozni a Windows 8.1 SkyDrive fájlokon

Előző témánk a Windows 8.1-be integrált SkyDrive frissen bemutatott helytakarékos megoldása volt, mely segítségével kevés fizikai tárhely esetén sem kell lemondanunk az online tárhellyel történő teljes mappaszinkronizációról.

Az megoldás alapja az úgynevezett placeholder, vagyis helyfoglaló fájlok használata, melyek a felhőben tárolt állományok pár lényeges tulajdonságát tartalmazzák, de azok teljes tartalma csak az állományok szerkesztésekor töltődik le.

Internet szakadáskor is lehet dolgozni a Windows 8.1 SkyDrive fájlokon

De mi a helyzet akkor, ha éppen nem vagyunk online? A mai bejegyzésünk többek közt erre is választ ad.

A Windows 8.1 megtervezése során kiemelt szempont volt a folyamatosság érzetének fenntartása az aktív kapcsolatot igénylő funkciók használatakor is. A rendszerbe épített SkyDrive támogatás igyekszik megfelelni ennek a célkitűzésnek, így ha bármely placeholderen keresztül megnyitott fájl szerkesztése közben megszakadna internetkapcsolatunk, a változtatások helyileg tárolásra kerülnek, újracsatlakozás esetén pedig azonnal szinkronizálásra kerülnek.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: