Hírek - IKT hírek röviden

Megnyilhat a kínai piac a játékkonzolok előtt

Nagyjából fél évvel korábban számoltunk be arról, hogy Kína feloldhatja a 12 éve tartó konzoltilalmat, amit még 2000-ben vezetett be az akkori kormány a fiatal korosztály megfelelő fizikális és mentális fejlődése érdekében.

Egyedül az Xbox 360 Kinect szenzorral felszerelt csomagja kapható, de csakis az orvosi kezelések és a tanulás segítése céljából, így játszani nem lehet vele.

Megnyilhat a kínai piac a játékkonzolok előtt

A China Daily egy Kulturális Minisztériumhoz közel álló forrásra támaszkodva kiderítette, hogy a jelenlegi kormány megnyitna egy kiskaput a konzolgyártók számára, noha a tilalmat nem törlik el teljesen, mivel ez hosszú időbe telhet. A gyártóknak el kell fogadniuk Kína feltételeit, mely szerint regisztrálniuk kell a sanghaji új szabadkereskedelmi zónába.

Ha ezt megteszik, akkor tulajdonképpen forgalmazhatják a konzolokat Kínában is. A kínai kormány hivatalos bejelentéssel még nem élt, de az érintett cégek komoly lobbit folytatnak azért, hogy bevehessék a kínai piacot, mely világviszonylatban a második legnagyobb, így rendkívüli növekedésre adhat lehetőséget.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: