Hírek - IKT hírek röviden

Nem a Google keresés miatt mentek ki a rendőrök

Bár hamar körbeszaladt a neten a magyar idő szerint csütörtök éjjel kipattant amerikai sztori, végül kiderült, hogy még az amerikai rendőrség sem néz át minden egyes Google-keresést.

Az első hírek arról szóltak, hogy egy házaspár két tagja egymástól függetlenül rákeresett a kukta és a hátizsák szavakra, ami a bostoni események óta nem túl szerencsés konstelláció (a Carnajev-fivérek kuktákból készített bombákat rejtettek hátizsákokba, amiket a bostoni maraton befutójánál helyezek el, a robbanásban három ember meghalt, tucatnyian megsérültek).

Nem a Google keresés miatt mentek ki a rendőrök

Tegnap még úgy tűnt, hogy a puszta keresés is megszólaltathatott valahol egy vészcsengőt, ami egész a helyi rendőrörsig elhallatszott, de kiderült, hogy nem az amerikai titkosszolgálat vagy a PRISM nevű kémhálózat áll a háttérben. A házaspár a férj korábbi munkáltatójától kapott laptopot használta, és az erre telepített biztonsági rendszer szúrta ki a kulcsszavakat.

A cég főnöke értesítette a rendőröket, akik erre reagálva keresték fel a Catalanóékat. A Suffolk megyei rendőrkapitányság kiadott egy közleményt is, amiben egyértelművé teszik, hogy a munkáltató adta le a drótot, és hogy a keresés nem kuktákra, hanem konkrétan a "pressure cooker bombs", vagyis a kuktából készíthető bombákra vonatkozott.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: