Hírek - IKT hírek röviden

Egyre jobban növekszik a LinkedIn üzleti közösségi hálózat

A LinkedIn mára a világ egyik legmeghatározóbb karrieroldalává nőtte ki magát.

A 2002-ben alapított, és 2006 óta folyamatosan nyereséges vállalat egyike azon keveseknek, melyek a nagy felhajtással övezett elsődleges nyilvános részvénykibocsátás – azaz a tőzsdére lépés – után is a fenntartható növekedés útján tudott maradni. Ezt egyébként tükrözi a vállalat részvényárfolyama is, mely a kibocsátáskori 45 dollárról mára 236 dollárig emelkedett, amiből a legutóbbi 10 százalékot második negyedéves pénzügyi eredményeinek csütörtöki közzététele óta szerezte.

Egyre jobban növekszik a LinkedIn üzleti közösségi hálózat

A LinkedIn a június végén lezárt negyedévben 363,7 millió dolláros bevételt ért el, ami 59 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábban elért eredményhez képest. A nettó nyereség 3,7 millió dollár volt, ami szintén magasabb, mint az előző év hasonló időszaka alatt.

A vállalat sokat fektetett szolgáltatásai fejlesztésébe a közelmúltban, és Jeff Weiner elnök-vezérigazgató szerint ez a jövőben sem fog csökkenni, mert ez szükséges ahhoz, hogy ténylegesen ki tudják aknázni a platformban rejlő lehetőségeket. A bevételnek már egyötöd része származik a prémium előfizetésekből (az ebből generált bevétel egyébként éves összehasonlításban 68 százalékot emelkedett), ami azt jelenti, hogy a 238 milliós nőtt felhasználói táborból (37 százalékos emelkedés) közel ötven millióan hajlandóak fizetni a LinkedIn extra szolgáltatásaiért, ami egy stabil és kiszámítható bevételi forrást jelent a cég számára.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: