Hírek - IKT hírek röviden

felgyorsult a CloseGap vírusírtó

A G Data márciusban mutatta be a vírusirtó termékeibe integrált CloseGap technológiát, mely most esett túl első vizsgasorozatán.

A megmérettetések jól sikerültek, az AV-Comparatives tesztlaboratórium a legmagasabb Advanced+ minősítést ítélte a gyártónak.

A német G Data több mint 10 éve két független vírusirtó motort integrál védelmi termékeibe. A több éves belső fejlesztés eredményeként idén áprilistól az egyik szignatúramotor már saját gyártású, a védelem elvét pedig átdolgozták.

A CloseGap Active Hybrid technológia lényege, hogy míg az első motor hagyományos vírusszignatúra-alapú védelemként viselkedik, a második, saját fejlesztésű védelmi vonal a gép kritikus rendszerterületeinek változását is figyeli, és beavatkozik, ha az első motor olyan kódot engedne át, mely ezeken a területeken módosítana állományokat. A technológia segítésével a G Data nagymértékben csökkentette szoftvereinek erőforrás-igényét is, a cég saját mérései szerint vírusirtói így már a gyorsak mezőnyébe tartoznak.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: