IKT műhely - Netbiztonság

Ki gondol erre? Hardveres kiskapuk a processzorokban

Egy ismert technológiai szakértő szerint elképzelhetetlen, hogy a hétköznapi hardverekben ne legyen hátsó ajtó.

Noha konkrét bizonyítékkal nem szolgált, Steve Blank, egy amerikai technológiai szakértő de úgy véli, hogy az amerikai internetes megfigyelési botrány nyomán reflektorfénybe került Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) munkatársai valószínűleg nem szoftveres, hanem hardveres hibák kiaknázásával képesek hozzáférni az interneten zajló kommunikációba - írja a Financial Review című ausztrál üzleti lap.

Ki gondol erre? Hardveres kiskapuk a processzorokban

Blank szerint kizárt, hogy az olyan ismert gyártók, mint az Intel vagy az AMD ne éljenek azzal a lehetőséggel, hogy hátsó ajtót építsenek be lapkáikba, amelyek a számítógépek és egyéb eszközök lelkét jelentik. A szakértő korábban az NSA egyik szerződéses partnerénél dolgozott, jelenleg pedig a Stanford Egyetem oktatója.

Idén pedig szerepelt a Forbes üzleti magazin által összeállított, a harminc legbefolyásosabb technológust tartalmazó listán. A Financial Review úgy tudja, hogy a kínai Lenovo által gyártott számítógépek jelenleg tiltólistán vannak a titkos vagy szigorúan titkos információk kezelésére használt hálózatokon az ausztrál, amerikai, brit, kanadai és új-zélandi hírszerző szerveknél, mivel olyan aggályok merültek fel, hogy ezek a számítógépek kívülről támadhatók.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: