IKT műhely - Netbiztonság

Távvezérelt lehalgatással él az FBI?

Még az NSA lehallgatási botránya előtt merült fel a gyanú, hogy bizonyos eszközöket, például az Intel set-top boxát, vagy a Microsoft Kinect kameráját kémkedésre is lehet használni. A szórakoztatóelektronikai eszköznek álcázott kamerák és mikrofonok már önmagukban is aggodalomra adnak okot, de a Wall Street Journal szerint ez csak a jéghegy csúcsa: szerintük az FBI távvezérléssel aktiválhatja a laptopokat és az androidos okostelefonokat, hogy bárkit lehallgathassanak.

A lap egy névtelen informátortól szerezte az értesüléseit, aki korábban az amerikai állam tisztviselője volt. Az FBI ugyan nem cáfolta és nem is erősítette meg a híreket, de a távvezérelt lehallgatás ötlete nem újkeletű.

Az FBI 2004-ben feltételezett bűnözőket figyelt meg hasonló módon, 2002-ben pedig egy jármű segélyhívó rendszerének mikrofonját használták lehallgatásra. A névtelen informátor szerint azonban létezik egy munkacsoport az FBI-nál, akik rendszeresen hekkelnek meg számítógépeket, amihez boltban kapható, illetve személyre szabott szoftvereket egyaránt felhasználnak.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: