Hírek - IKT hírek röviden

Mi értelme a processzormag-szám növelésének?

A nyolcmagos mobilprocesszorok már nem a valós felhasználói igények kielégítésére jöttek létre, sőt, az a gyártó, amelyik ilyen rendszerprocesszorokat készít, az valójában csak azt bizonyítja, hogy képtelen máshogy olyan chipeket szállítani, melyek megfelelnek az elvárásoknak - állítja a Qualcomm egyik alelnöke.

Mi értelme a processzormag-szám növelésének?

A cégvezető egy tajvani lapnak adott nyilatkozatában éles hangon bírálta a konkurencia, így elsősorban a kínai MediaTek termékeit, illetve azok tényleges hasznosságát. Nem rakhatsz egybe nyolc fűnyírómotort, és mondhatod rájuk, hogy lám, itt egy nyolchengeres Ferrari-motor, ennek semmi értelme" - fogalmazott Anand Chandrasekher alelnök újságírók előtt pénteken.

A processzormagok értelmetlen halmozása helyett a mobilos chipgyártóknak sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük a jobb minőségű modemekre, az alacsonyabb fogyasztású chipekre és az elérhető fogyasztói árra - tette hozzá a cégvezető. A szokatlanul éles hangú kirohanás időzítése nem véletlen: a gyártó egyik legfőbb riválisának tekintett MediaTek július végén jelentette be, hogy a negyedik negyedévben szállítja első nyolcmagos mobilprocesszorát, melyek a Samsung korábbi nyolcmagos megoldásával, az Exynos 5410-zel ellentétben valódi nyolcmagos CPU-k, nem pedig két négymagos processzorból állnak össze.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: