Hírek - IKT hírek röviden

Mi a baj a kisebb cégek adatvédelmével?

Modern cég vagyunk, ezért csak a legújabb eszközökkel dolgozunk.

Fontos, hogy az ügyfelek is azt lássák, hogy haladunk a korral." - sok cégnél vallanak hasonló elveket, de ha azt kérdeznénk, vajon mi a helyzet a biztonsággal, több helyről bizonytalan, vagy épp nemtörődöm válaszokat hallanánk.

Mi a baj a kisebb cégek adatvédelmével?

Egy nemrégiben készített német tanulmány rámutatott arra, hogy a legtöbb közepes méretű cégnél csökkent a biztonsági szint az e-mailek, a web 2.0 alkalmazások és az üzleti célú mobileszközök jelentős mértékben megemelkedett használata miatt. A megállapítás azonban nem csak Németországra jellemző.

Napjainkban sok cég új technológiákat használ fel kommunikációs célokra, illetve biztonsági szempontból fontos információkat (szerződéseket, számlákat) is mind gyakrabban küldenek interneten keresztül, ennek ellenére a cégek kevesebb mint fele rendelkezik csak megfelelő hálózati védelemmel. A Deutschland sicher im Netz (Német biztonság a világhálón) nevű szervezet által készített tanulmány arra mutat rá, hogy az új eszközök használata miatt általánosságban csökkent a biztonság szintje a vállalatoknál.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: