Hírek - IKT hírek röviden

Függőleges képeket készít a vízszintes kamera

A fényképezőgépekkel alapvetően kétféle módon szoktunk fényképezni. Alaphelyzetben ugyebár vízszintesen tartjuk a készüléket, azonban ha a helyzet megkívánja, akkor kilencven fokkal elforgatjuk a masinát, és ily módon függőleges képet készítünk.

A vállalat nemrégiben védette le azt az alábbiakban vázolt szabadalmat, melynek lényege, hogy egy vízszintesen tartott digitális fényképezőgéppel nem csík vízszintes, hanem akár függőleges fotókat is lehessen készíteni. Ráadásul ezt nem egyszerűen úgy képzeli el a Sony, hogy a fényképezőgép az adott tartási helyzettől függően más-más szekcióját használja a szenzoron lévő pixeleknek.

Függőleges képeket készít a vízszintes kamera

A japán fejlesztők elképzelése szerint maga a szenzor is elfordul adott helyzetben, csakúgy, mint a hátlapon elhelyezett mozgatható kijelző. Érdekes ötlet, viszont kérdéses, hogy mennyire hasznos, illetve egyelőre azt sem tudni, hogy az első ilyen felépítésű fényképezőgépek vajon mikor bukkannak majd fel a kereskedelmi forgalomban.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: