Hírek - IKT hírek röviden

Kirobo, a beszélő űrrobot útra indult

Augusztus 3-án egy japán teherűrhajó hagyta el a Földet, fedélzetén valakivel, aki egy nagy lépést tehet a robotok számára.

A japán űrkutatási ügynökség, a JAXA egy humanoid robot űrhajóst, a beszélő Kirobo-t is útnak indította szombaton közel 3,5 tonna ellátmány és felszerelés társaságában, egy ember nélküli teherhajó, a HTV-4 fedélzetén, amit az ugyancsak japán gyártású H-2B rakéta emelt a magasba magyar idő szerint 20 óra 48 perckor.

Kirobo, a beszélő űrrobot útra indult

A HTV-4, másik nevén Kounotori-4 pénteken éri el az űrállomást. A Kirobo űrrobot nem egy terminátor-alkat, mindössze 34 centiméter magas, azonban képes arra, hogy társalgással szórakoztassa az űrhajósokat a hosszú utakon.

Kirobo és ikertestvére, a Földön maradt Mirata a Kibo Robot Projekt tagjai, melynek célja az ember-robot interakciós technikák tanulmányozása. Kirobo egyébként csak "anyanyelvén", japánul beszél, így meg kell várnia a novemberben érkező Koichi Wakata űrhajóst, hogy valaki meg is értse a mondandóját.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: