Számítógépek - Laptop és PC

Clamcase, ami az iPadot laptoppá varázsoljaClamcase, ami az iPadot laptoppá varázsolja

Clamcase valószínűsíthetőleg az első azok közül a kiegészítők közül, amit az iPadhoz terveztek. A csomagban integrált bluetooth billentyűzet, valamint egy tartó is van az iPadhoz.

Clamcase, ami az iPadot laptoppá varázsoljaA Clamcase legkönnyebben úgy fogható fel, mint egy készülék, ami egyszerre helyettesít három, egyébként teljesen különböző iPad kiegészítőt, egy tokot, egy billentyűzetet és egy tartót. Így ha jobban belegondolunk, a Clamcase tok és az iPad együttesen nem más, mint egy funkcionálisan alig használható laptop. 

A Clamcase felső részén egy dokkoló található az Apple terméke számára, alul pedig a Bluetooth kapcsolaton át kommunikáló billentyűzet helyezkedik el. A tartótok kivágásokkal rendelkezik a különböző gombok számára. A 360 fokos szögben elfordítható két részt egy forgópánt köti össze, ami lehetővé teszi az iPad lecsukását vagy éppen teljes elforgatását. 

Sokan persze cinikusan állnak a témához, mivel a kétkedők szerint egyszerűbb egy laptopot vásárolni, mint egy iPad-ot különböző felszerelésekkel azzá alakítani, ráadásul összeségében a - laptophoz mért - kis teljesítményhez képest drága. Valóban nem sok értelme van egy ennyire specializált gépezetet minden igényt kielégítő számítógéppé alakítani, főként, hogy minden második mozdulat abból áll majd, hogy megérintsük a képernyőt, mivel egyes funkciók csak onnan érhetőek el. Ellenben úgy is lehet nézni, hogy a Clamcase három közkedvelt kiegészítőt egyesít egyetlen vékony csomagban, amiket ha amúgy is megvennénk külön-külön, ezzel a megoldással jobban járunk.


A termék ára várhatóan rendkívül jutányos lesz, csupán 70 dollár, és a gyártó állítása szerint az év vége felé lesz kapható. A képek és a bemutató videó csak egy számítógéppel készített izelítő, nem a valódi készülék, így nehéz megmondani, hogy a csomag mennyire lesz praktikus és használható a mindennapi életben. 
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható www.sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: