Hírek - IKT hírek röviden

Lecsaptak a titkos Tor hálózatra

Az FBI elkapta a legnagyobb terjesztőt, de a látogatóknak is tartogattak meglepetést.

A rendkívül magas fokú anonimitást nyújtó Tor hálózat számos hasznos dologra használható, ám természetesen a működési jellege miatt rengeteg illegális tartalmat nyújtó portálnak ad otthont.

Lecsaptak a titkos Tor hálózatra

A különféle drog- és fegyverdíler webhelyek mellett többek közt itt üzemeltek eddig a legnagyobb gyermekpornográfiával foglalkozó portálok is. A legfrissebb hírek szerint az FBI a napokban sikeresen beazonosította a Tor hálózat legnagyobb tárhelyszolgáltatóját, majd Írországban elfogta annak üzemeltetőjét.

Eric Eoin Marques a hatóság szerint a Föld legnagyobb gyermekpornóval foglalkozó üzletét vitte, ráadásul ír–amerikai kettős állampolgár, így hamarosan az USA-ban állhat bíróság elé. A 28 éves férfi akár 30 év börtönt is kaphat, a cégénél hostolt, csak Toron keresztül elérhető weboldalak pedig a hatóság közbenjárásának köszönhetően a jelek szerint mind elérhetetlenek.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: