Hírek - IKT hírek röviden

20x gyorsabb, 20x kevesebbet fogyaszt az új RRAM memória

Új, a NAND háttértárat leváltó félvezető-technológiát mutatott be a Crossbar.

A Flash-veteránok által alapított startup eddig teljes titoktartás mellett működött, ma azonban a csoport bejelentette, hogy rezisztív RAM (RRAM) névre keresztelt új memóriatechnológián dolgozik, amely a NAND-hoz képest jóval nagyobb kapacitású, alacsonyabb fogyasztású és egy nagyságrenddel nagyobb élettartamú.

A Crossbar igen rövid tájékoztatója szerint a RRAM az úgynevezett nem-volatilis memóriák közé tartozik, vagyis a RAM-mal ellentétben nem szükséges folyamatos áramellátás az adatok megőrzéséhez. Az igen elterjednek számító NAND/Flash memóriával szemben a RRAM a cég szerint számos előnyt vonultat fel, a leggyorsabb NAND-nál 20-szor gyorsabb írási sebességgel rendelkezik és 20-szor alacsonyabb fogyasztást produkált.

A Crossbar merész állításai szerint a RRAM mintegy 10-szer akkora élettartammal is rendelkezik, mint a NAND-lapkák, miközben egy terabájt adat tárolásához csak 200 négyzetmilliméternyi szilíciumot igényel. A cég sajtóközleménye szerint a RRAM nagyon könnyen implementálható a jelenleg használatos félvezetőipari eljárásokon, így bevezetése nem késlelteti a RRAM-ot is használó rendszerlapkák bevezetését.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: