Hírek - IKT hírek röviden

Szereld magad - digitális fényképezőgép darabokban

Gyerekeknek szánják a Bigshot nevű digitális fényképezőgépet, amelyet otthon kell összerakni, és nem csak akkumulátorról működik, kurblizással is meghajtható.

Egyelőre csak az Egyesült Államokból lehet rendelni, hamarosan azonban világszerte forgalomba kerül a Bigshot nevű digitális kamera, amelyet a megrendelőnek magának kell összeszerelnie.

Szereld magad - digitális fényképezőgép darabokban

A piros műanyagházba szerelhető fényképezőgépet alapvetően gyerekeknek szánják, akik a készülék összeszerelése során megismerhetik az ilyen készülékek működését. A 90 dollárba, vagyis nagyjából húszezer forintba kerülő készülék egy amerikai számítógéptudományprofesszor, Shree Nayar fejlesztése, aki az amerikai védelmi minisztérium és a Google támogatásával tudta megszervezni az egységcsomagként megvehető készülék gyártását - írja a BBC.

Nayar szerint egy nyolc-tíz éves gyerek már gond nélkül képes összeszerelni a Bigshot fényképezőgépet, mivel a hátlapi képernyőt, a képérzékelőt és a kizárólag gyártósoron előállítható részegységeket a készülék egybeépítve tartalmazza. Ugyanakkor az akkumulátort kiváltó tekerőt, az ahhoz kapcsolódó miniatűr dinamót, a gombokat, kapcsolókat és a különböző kivitelű, forgatással cserélhető lencséket a vásárlónak magának kell összeraknia.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: