Hírek - IKT hírek röviden

Távirányított Google-okosszemüveg

A Google-szemüveg szemüvegbe rejtett számítógép egyik legnagyobb előnye az lesz egy okostelefonhoz vagy tablethez képest, hogy élőszóban irányíthatjuk, így olyan helyzetekben is tudjuk használni, amikor mind a két kezünkre szükségünk van.

Ezzel első pillantásra szembemegy a Remotte nevű, most bejelentett eszköz, ami az okosszemüveg távirányítója lesz, és egy független fejlesztőcsapat dolgozik rajta.

A Remotte-ot olyan helyzetekre ajánlják, amikor nem lenne szerencsés hangosan kimondani az "OK Glass" parancsot, amivel a szemüveget felkészítjük az utasítások fogadására. Az apró távirányítót ezzel szemben a tenyerünkben vagy a zsebünkben elrejtve is aktiválhatjuk.

Két érintőképernyő lesz rajta, egy kör alakú, mint a régi iPod-modelleken, és egy csík alakú, amivel görgetni, menükben lépkedni vagy hangerőt szabályozni lehet például kényelmesen. A távirányító bluetooth-on kommunikál a szemüveggel, és van benne gyorsulásmérő, giroszkóp, magasságmérő és hőmérsékletet, illetve páratartalmat mérő szenzor.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: