IKT műhely - Twitter

Csúcsot döntött a Twitter

Újra megdőlt a Twitter forgalmi rekordja, ami általában azt szokta jelezni, hogy valami olyan esemény történt a világban, ami óriási tömegeket érdekel, mint például az amerikai elnökválasztás, a focivébé döntője vagy a brit királyi esküvő.

Ehhez képest a mostani csúcsdöntés apropója nem éppen történelmi jelentőségű esemény, csak annyi, hogy Japánban a Nippon TV a műsorára tűzte a Laputa, az égi palota című rajzfilmet.

A filmnek Japánban óriási, fanatikus rajongótábora van, akik között évek óta szokás a film online, közösségi megtekintése, amikor éppen megy a tévében. A film történetének csúcspontján a hősök egy varázslattal elpusztítják a címben is szereplő palotát (ami valójában inkább egy város), és így megmentik a saját életüket.

A pusztító mágiát elszabadító varázsige úgy hangzik, "balus" – ezt a szót posztolták ki a film megfelelő jelenete alatt a japán rajongók a Twitterre. A forgalmi számláló elérte a másodpercenkénti 143199 új posztot, ami óriási új rekord, az előző csúcs az idei év első napján másodpercenként 33 ezer újévi jókívánság volt.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: