IKT műhely - Netbiztonság

A brittek is mindent lehallgatnak?

A vezető brit telekomcégek titokban az ottani kémügynökségnek szivárogtatnak.

A The Guardian értesülései szerint a BT, a Vodafone és a Verizon is azok között a vezető vállalatok között van, amelyek korlátlan hozzáférést biztosítanak a tengeralatti optikai kábelekhez (és a teljes hálózati forgalomhoz) a brit GCHQ kémügynökség számára.

A brittek is mindent lehallgatnak?

A kérdéses kábelek egyébként világszerte felelnek az adatok továbbításáért, így az ügynökség nem csak a brit állampolgárokat tudja teljes mértékben lehallgatni. A GCHQ a hálózaton forgalmazott adatokat ráadásul 30 napig is el tudja tárolni, további elemzésre. Egy német napilap mindennek a tetejébe még azt is megerősítette, hogy a nagy telekomcégek kódnevekkel szerepelnek az ügy minden vonatkozásában, azért, nehogy a nyilvánosság előtt kritika érje őket, ha mindez kiderül.

Annyit mindenesetre tudni, hogy a briteknél a BT, a Verizon, a Vodafone, a Global Crossing, a Level 3, a Viatel és az Interoute is nyakig benne van a dologban. Nagyításhoz kattintson a képre.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: