Hírek - IKT hírek röviden

Tovább dagad a lehallgatási ügy az USA-ban

Az ügynökség illegálisan kaphat füleseket az NSA-tól.

Hétfőn enyhén szólva is nagy bombát dobott a Reuters , ugyanis a hírügynökség exkluzív értesülései szerint az amerikai kábítószer-ellenes hivatal (DEA - Drug Enforcement Administration) az amerikai hírszerzéstől kaphat füleseket egyes az USA területén élő személyek elleni nyomozásainak megkezdéséhez.

Tovább dagad a lehallgatási ügy az USA-ban

Ez a beszámoló szerint súlyos probléma, hiszen az NSA-nak nincs felhatalmazása amerikaiak ellen kémkedni, éppen azért nem is lehetnének a DEA számára átadható adatai a helyi lakosokról. A törvénysértés miatt állítólag a drogfelügyelet nem leplezheti le a tárgyalótermekben a forrását, az efféle ügyek esetén az ügynököknek utólagosan kell fiktív sztorikat kitalálniuk a nyomozás kezdeti szakaszáról.

A Reuters értesülései szerint gyakorlatilag hazudnak, közokiratot és bizonyítékot hamisítanak az ügynökök, ennek profi elvégzéséhez pedig a DEA állítólag még tanfolyamot is rendszeresen szervez a lehetetlen helyzetbe hozott ügynökeinek.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: