Hírek - IKT hírek röviden

Hogyan feljődnek a videó megfigyelő rendszerek?

Már készül a Young B.T.S. új fejlesztése, amelynek célja egy lakossági és ipari célra egyaránt használható videó megfigyelést és elemzést támogató hardver-, illetve szoftverrendszer létrehozása.

A mai videó megfigyelő rendszerek nagy része nem igazán foglalkozik a sávszélességgel azon túl, hogy fejlett videó kódolást alkalmaz és csak viszonylag kevés olyan megoldás van, ami lehetővé teszi a meglévő kamerarendszerek központosítását olyan esetekben, ahol a rendelkezésre álló sávszélesség kicsi. Ráadásul az arcfelismerés és az ezen alapuló szolgáltatások nem igazán érhetőek el annak ellenére, hogy több tucat képfeldolgozással is bíró videómegfigyelő rendszer van a piacon.

A Young B.T.S. projektjének célja olyan egyedi képfeldolgozó eljárások kifejlesztése, amelyek - a szintén a projekt folyamán kifejlesztendő speciális hardveren - nagy hatékonysággal tudják a beérkező nagyfelbontású videó folyamokat elemezni és csak a felhasználó által konfigurálható kiemelendő elemeket továbbítani a központba. A kialakítandó rendszer egyik egyedi jellemzője tehát a mély képfeldolgozási képességekben és az ezeket rugalmasan konfigurálhatóvá tévő HW/SW megoldásokban rejlik.

A fejlesztésnek köszönhetően a cég reményei szerint a vállalatok és a lakosság számára is elérhetővé válik a nagyfelbontású intelligens videómegfigyelés. Az erre épülő szolgáltatások (pl.: marketing célú tömegelemzés, arc alapú azonosítás/követés, intelligens eseménydetektálás) olyan lehetőségeket biztosítanak, melyek ma még csak néhány nagyon drága rendszerben érhetőek el.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: