IKT műhely - Netbiztonság

Felhőből támadnak a férgek, vírusok

A vírusterjesztők egyre inkább átszoknak azokra a felhőlapú szolgáltatásokra, amelyek révén a kártékony kódjaik és tartalmaik nehezebben blokkolhatók.

Az internet térhódításával a számítógépes vírusok esetében alkalmazott terjesztési módszerek alapjaiban változtak meg, és a vírusterjesztők előtt olyan csatornák nyíltak meg, amelyeket nem voltak restek kihasználni. Az elektronikus levelekben, azonnali üzenetküldőkön és a weboldalakon megjelenő nemkívánatos programok újabb és újabb védelmi technológiákat követeltek meg.

Felhőből támadnak a férgek, vírusok

Ez a fajta macska-egér harc napjainkban is sok munkát ad a biztonsági cégeknek. Különösen a webes kártevők frontján vannak figyelemreméltó változások.

A webes vírusok terjesztése kezdetben elsősorban olyan weboldalak bevonásával történt, amelyeket maguk a kiberbűnözők hoztak létre. Erre válaszul a biztonsági cégek olyan technológiákat fejlesztettek ki, amik feketelistázással, illetve hírnévalapú eljárásokkal tették lehetővé az ilyen weblapok vagy domainek kiszűrését.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: