Hírek - IKT hírek röviden

Kényelmesebb linkelés a Google Drive-ban

A Google tegnap közölte Drive blogjában, hogy apró, de annál hasznosabb fejlesztést eszközölt a Docs és Slides webes alkalmazásokban.

Ahhoz, hogy a szövegben hivatkozást tudjunk elhelyezni, eddig tudnunk kellett a linkelni kívánt oldal pontos címét, ezentúl azonban akkor sem kell kiugranunk a munkafolyamatból, ha még nem tudjuk, hogy mire ugorjon a böngésző a kijelölt szóra vagy szövegrészre kattintva.

Kényelmesebb linkelés a Google Drive-ban

Az új funkció addig fel sem tűnik, amíg nem jelölünk ki egy szövegrészletet és kattintunk a hiperhivatkozás gombra (vagy a jobb klikkre előugró menüből nem választjuk ki). Miután azonban ezt megtettük, a megszokott beviteli mező helyett egy lekicsinyített Google keresőt kapunk, ami automatikusan felajánl néhány oldalt a kijelölt szöveg alapján.

Ha azok között nem találjuk a nekünk kellő oldalt, csak be kell írnunk a beviteli mezőbe a keresési kulcsszavakat, vagy a "Find more"-ra kattintva előhozhatunk a jobb oldalon egy nagyobb méretű keresőt is.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: