Hírek - IKT hírek röviden

Figyelem! Meghekkelték a Google Chrome keresőt - így védekkünk

Váratlan dolog történhet a Chrome böngésző "vissza" gombjának megnyomása után: egy biztonsági sebezhetőségnek köszönhetően kéretlen reklámokat vagy akár vírusokat tartalmazó oldalra is kerülhet a felhasználó.

Elég egy Google-keresés találati listáján rossz helyre kattintani ahhoz, hogy a felhasználót elérje a Chrome-ban tapasztalható probléma, amiről már a Google is tud.

A fertőzött weboldalak ugyanis egy JavaScripttel módosíthatják az előzménylistát, beszúrva egy oldalt, ami elsőre a keresőoldalnak tűnik, de valójában egy reklámokat és/vagy vírusokat tartalmazó felület. Amíg a Google nem változtat előzménykezelési elvein, saját hatáskörben is megoldhatjuk a védekezést.

Például úgy, ha a Google kereső itt elérhető beállításaiban bepipáljuk a találatok megnyitásának helyére vonatkozó "Az egyes kiválasztott találatok új ablakban nyíljanak meg." mondatot, majd elmentjük a változtatást. Ekkor ugyanis minden találat új oldalon vagy fülben nyílik majd meg, az eredeti keresési találatok pedig megmaradnak az eredeti lapon.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: