Hírek - IKT hírek röviden

Jelez az okosgyógyszer-csomagolás, ha lejárt a szavatosság

Intelligens" gyógyszer csomagolási megoldásával nyerte el a RedDot Design Award kategória díját Kanupriya and Gautam Goel, akik egy olyan "okos" gyógyszercsomagolást hoztak létre, amelyen automatikusan figyelmeztető jelek és a "fogyasztásra alkalmatlan" felirat jelenik meg a gyógyszer szavatossági idejének lejáratakor, miközben az eredeti gyógyszer leírás olvashatatlanná válik.

Jelez az okosgyógyszer-csomagolás, ha lejárt a szavatosság

Egy kétrétegű címkéről van szó, ahol az egyik címke az eredeti gyógyszer leírást, a másik pedig a lejáratra figyelmeztető grafikát és leírást tartalmazza. A két réteg között olyan anyagot helyeztek el, amely éppen a szavatossági idő lejáratakor teljesen felszívja a figyelmeztető címke festékanyagát, ezzel olvashatatlanná téve az eredeti gyógyszer leírást.

Az ötletes megoldás sokat segíthet a lejárt szavatosságú gyógyszerek kereskedelmének visszaszorításában, illetve a lejárt gyógyszerek használatából eredő problémák megelőzésében.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: