IKT műhely - Twitter

Álhír terjed a Twitteren Gorbacsov haláláról

Az utolsó szovjet elnök, Mihail Gorbacsov halálhírét keltették hackerek a RIA Novosztyi orosz hírügynökség német nyelvű Twitter-oldalán.

A hírügynökség perceken belül közbelépett és eltávolította a honlapjára szerda este felkerült hamis üzeneteket, amelyek arról tudósítottak, hogy Gorbacsov meghalt Jekatyerinburgban egy kávézóban, amikor egy független helyi politikussal találkozott - írta a France 24 francia hírportál csütörtökön.

A támadás mögött álló személyek kiléte egyelőre nem ismert. A RIA Novosztyi közölte, hogy az ügyészség és az orosz szövetségi biztonsági szolgálat, az FSZB segítségét kéri az ügy felderítésében.

Hiába reménykednek, élek, és köszönöm jól vagyok" - idézte a Novaja Gazeta orosz lap online kiadása csütörtökön Mihail Gorbacsov közleményét, aki szerint a hackerek "valamely hatóság utasításra járhattak el". Miközben Gorbacsov, a peresztrojka atyja nagy megbecsülésnek örvend Nyugat-Európában, Oroszországban viszont sokan őt teszik felelőssé a Szovjetunió összeomlásáért és az azt követő gazdasági és társadalmi káoszért.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: