Hírek - IKT hírek röviden

Gyorsan növekszik az SSD piac

Látványos növekedést produkált az Flash-alapú tárolók (SSD-k és hibrid meghajtók) piaca az év első negyedévében, találta az IHS iSuppli piackutató cég.

A felmérés szerint mintegy 11,5 millió ilyen eszköz fogyott az év első három hónapjában, szemben az előző év hasonló időszakának 6 milliós adatával.

Gyorsan növekszik az SSD piac

A növekedésért elsősorban az ultrabookok felelősek, amelyek a tavalyi 1,9 millió után most 5,9 egységet szippantottak fel, de az SSD-k részesedése minden szegmensben nőtt. Az SSD-k sikeréhez nagyban hozzájárult az Intel Ultrabook márkastratégiája.

A prémium kategóriás noteszgépekhez a chipgyártó külön termékkategóriát talált ki, a márkanév használatához azonban szigorú kritériumoknak kell megfelelni (maximális vastagság, üzemidő, stb). Az Intel ugyan nem írja elő az SSD-k használatát az ultrabookok esetében, azonban a kritériumok közé tartozik a hibernált állapotból való gyors felállás (Sandy Bridge és Ivy Bridge generációs esetében 7 másodperc, Haswell esetében 3 másodperc alatt).

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: