IKT műhely - Netbiztonság

Hatékony védelem az Android kártevők ellen

Az ESET bemutatta a Mobile Security for Android nevű, mobilbiztonsági szoftverének legújabb verzióját.

A Gartner adatai szerint 2012-ben az Android piaci részesedése 60 százalékot tett ki. Az ESET mobil fenyegetésekről szóló kutatása pedig kimutatta, hogy 2011-ről 2012-re 17 százalékkal nőtt az Androidot támadó rosszindulatú programok száma. "A mobil eszközökre fejlesztett rosszindulatú programok növekedésének és az Android alapú eszközök terjedésének köszönhetően hatalmasra duzzadt a kiberbiztonsági kockázatok lehetősége" - mondta Béres Péter, a Sicontact Kft vezető IT tanácsadója.

Hatékony védelem az Android kártevők ellen

Megújult mobilbiztonság Az ESET Mobile Security for Android egy megújult vírusvédelmi motorral, adathalászat elleni védelemmel és újratervezett felhasználói felülettel jelent meg. Lehetővé teszi az Android operációs rendszerrel kompatibilis okostelefonok és táblagépek védelmét mind a fizikai, mind a digitális világból érkező fenyegetések ellen.

A továbbfejlesztett vírusvédelmi összetevő képes olyan fenyegetéseket azonosítani, mint például az Android operációs rendszerben nemrég felfedezett Master Key sebezhetőség. Az új verzióban javult az alkalmazás védelme és teljesítménye a választható ellenőrzési opcióknak (gyors/optimalizált/alapos) valamint az ütemezett és a háttérben futó ellenőrzéseknek köszönhetően.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: