Hírek - IKT hírek röviden

Microsoft Xbox 1 kontra Sony PS4 - élesedik a verseny

Nehéz kiigazodni a Microsoft xBox 1 kommunikációs stratégiáján.

Volt itt már minden az iparágmegváltó játékpolitikától a kötelező rendszeres online bejelentkezésen át ezek visszavonásáig, túlestünk az indie fejlesztők elidegenítésén majd visszaédesgetésén is, most pedig újra olyan információval gazdagodtunk, ami nem fog osztatlan sikert aratni a játékosok köreiben.

Mint az az Xbox Live Gold oldalának frissítése után kiderült, a november elején érkező új konzol korábban beharangozott prémium funkcióit csak a prémium státuszú xBox 1 tulajdonosok fogják tudni teljes mértékben kihasználni, ugyanis az eddig megszokott fizetős szolgáltatásokon (többjátékos lehetőség illetve a Magyarországon általában nem elérhető különböző médiaszolgáltatások) felül az évi 60 dolláros Live Gold előfizetés lesz szükséges a Skype-os videotelefonáláshoz, a játékfelvételek rögzítéséhez, a OneGuide tévéokosító és a SmartMatch multis párkeresőhöz is. A felsorolásból természetesen a Skype és a videók rögzítésének és megosztásának lehetősége verheti ki a biztosítékot a legtöbbeknél, hiszen eddig egy szó sem esett arról, hogy ezek az alapnak gondolt funkciók csak extra díj ellenében lesznek majd elérhetők.

Persze a Sony (minő meglepetés) egyből rákontrázott, Suhei Josida kijelentette, hogy a PlayStation 4 esetében nem lesz szükség PlayStation Plus előfizetésre a videók rögzítéséhez és megosztásához. A PS4 ráadásul itt egy további előnyt is fel tud mutatni, ugyanis a japán konzollal negyedórányi videót rögzíthetünk egyhuzamban, míg az xBox 1-nal csak 5 percet.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: