Hírek - IKT hírek röviden

Tesoro:végre van strapabíró játékos magyar billentyűzet

Az elmúlt években hazánkban is előtérbe kerültek a mechanikus billentyűzetek.

A nem éppen olcsó eszközök különlegessége a hihetetlen tartósság: a rendszerint felhasznált Cherry MX mikrokapcsolók 50 millió leütést bírnak ki szemben a hagyományos, membrános megoldások pár milliós értékénél.

Tesoro:végre van strapabíró játékos magyar billentyűzet

Magas áruk miatt meglehetősen szűk vásárlóközönségnek készülnek, ezért magyar kiosztású változattal eddig nem is találkoztunk. Most viszont itt egy fiatal, amerikai márka, a Tesoro, mely nagy meglepetésre magyar kiosztással is kínál mechanikus billentyűzeteket, ráadásul különféle karakterisztikájú Cherry MX mikrokapcsolókkal.

A Tesoro billentyűzetei legendás kardokról kapták a nevüket; a nálunk járt Durandal a francia legendákban szerepel, Roland hordozta, arany markolatában Szent Péter foga, Szent Basil vére és Szent Denis haja, illetve Szűz Mária ruhájának egy darabja rejtőzött. Maguk a billentyűzetek – mert kétféle Durandal van, sima és Ultimate – meglehetősen látványosak.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: