Hírek - IKT hírek röviden

Futkosó lovacskák és más megelepetések a YouTubeon

Geek Hetet tart a YouTube, ezzel ünnepelve a „kocka-kultúra” terjedését világszerte, és a hivatalos programot a Google mérnökei szokás szerint megfejelték néhány rejtett érdekességgel, játékkal is.

Bár a YouTube hivatalosan nem listázta sehol ezeket – és az is lehet, hogy nem mindegyik volt elérhető egyből a Geek Hét kezdetétől fogva –, a felhasználók már közel féltucatnyira bukkantak eddig.

Ezek közül a legszórakoztatóbb talán a Missile Command, ami a Spectrumon és Commodore-on nevelkedettekben jókora nosztalgiát kelthet. Előhozásának trükkje mindössze annyi, hogy bármelyik YouTube-videó oldalán a keresősávon kívül (tehát ne az legyen aktív, kattintsunk valami semleges területre az oldalon) be kell ütni az „1980” számsort.

A védelmi hálónkon átcsusszanó bombák az aktuálisan megjelenített videó tetején robbannak, látható kárt is okozva benne. Aki valamiért sok színes pónit akarna látni, nincs más dolga, mint bebillentyűzni a keresősávba a „ponies” szót, és máris gyönyörködhet a képernyőn futkosó színes minihátasokban.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: