Hírek - IKT hírek röviden

Sorban dölnek a Snowden dominók

A volt NSA-alvállalkozó Edward Snowden kiszivárogtatása csak mostanában kezd igen nagy hullámokat verni, a napokban felpörögtek az események: Snowden oroszországi befogadása a legmagasabb politikai szinten okozott feszültséget, majd a nemzetbiztonsági hivatal vezetője tegnap bejelentette, hogy elküldik a legtöbb rendszerelemzőt, és a folyamatokat automatizálják, hogy minél kevesebben juthassanak bizalmas információkhoz.

Szintén tegnap történt az is, hogy az a titkosított elektronikus levelezést biztosító vállalkozás, a Lavabit, melyet Snowden is használt, bejelentette, hogy a háttérben zajló vizsgálat miatt leállítják a működésüket. Nem sokkal a Lavabit közleménye után egy másik hasonló profilú vállalkozás, a Silent Circle is úgy határozott, hogy a titkosított levelezési szolgáltatásukat felfüggesztik.

A Lavabit alapító-tulajdonosa szenvedélyes hangú levélben indokolta döntését, amelyben úgy fogalmaz, hogy választania kellett: vagy bűnrészes lesz egy, az amerikai nép elleni bűncselekményben, vagy pedig leállítja a szolgáltatást. Ladar Levison keserves hangon panaszolja fel, hogy nem oszthatja meg ügyfeleivel azt, hogy pontosan mi is történt velük az elmúlt hat hétben, mivel a szólásszabadságot biztosító alkotmányos jogot felülírja egy másik törvény.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: