Hírek - IKT hírek röviden

Szélmalom harc a torrentezők ellen

A Hadopi Franciaországban az elmúlt három évben több mint 2 millió figyelmeztető e-mailt küldött ki felhasználóknak, akik valamilyen szerzői jogsértéssel voltak gyanúsíthatóak.

A figyelmeztető levelek csak az első lépést jelentik a három fokozatú eljárásban, amit a lakcímre kiküldött fenyegető hangvételű papírlevél követ, harmadik lépésként pedig bírósági eljárásra, illetve egészen idáig az előfizetés korlátozása követhetett.

Szélmalom harc a torrentezők ellen

A kétmillió elindult ügyből viszont mindössze négy jutott el bírósági szakaszba, miközben a franciák nyugodtan torrenteztek tovább. A nemrégiben nyilvánossága hozott változtatások pedig arról szólnak, hogy nem lehet korlátozni senkinek az internetelőfizetését azért, mert a gyanú szerint jogsértő fájlcserélő tevékenységet folytatott.

Így viszont szinte teljesen erőtlenné és feleslegessé vált az egész folyamat. A Hadopi egyébként egy magánvállalkozást bérelt fel és fizetett azért, hogy kémkedjen a BitTorrent aktivitások után a népszerű francia zenék, filmek és tévéműsorok esetében.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: