IKT műhely - IKT az osztályomban

VSCO Cam képszerkesztő - vissza a valósághoz

Az Instagram valójában nem egy fotószerkesztő program, hanem egy közösségi érzésre, kommunikációra alapozó szolgáltatás, ahol a tartalom képi és videós formában jelenik meg.

Ugyan vannak professzionális felhasználók, akik alaposan előkészített valódi profi képeket utómunka után töltenek fel, de a legtöbb esetben nem számít a képminőség, inkább a vizuális üzenet, a hangulat a lényeg.

VSCO Cam képszerkesztő - vissza a valósághoz

Mostanra már több mint 100 millióan kattingatnak rendszeresen képeket az Instagramra, a közeg egyáltalán nem kelti a különlegesség érzését, a szolgáltatás hétköznapivá vált. Ezzel együtt a patikamérlegen kimért és kratívan elnevezett effektek is elkoptak.

Évekkel később a tucatnyi variácó már pont annyira tűnik unalmasnak, mintha effektek nélkül készültek volna el a képek. A probléma egyáltalán nem új, több komolyabb képszerkesztő program próbálta megcsáklyázni az Instagramot azzal, hogy kifinomultabb képmanipulácós lehetőségeket kínált.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: