IKT műhely - Netbiztonság

SpiderOak keretrendszer a könnyebb titkosításért

A SpiderOak kiadta azt a nyílt forráskódú keretrendszerét, amely a fejlesztők számára megkönnyítheti a titkosítások implementálását a felhőalapú rendszerek esetében.

A cloud computing térhódítása biztonsági aggályokat vet fel, amelyek egy jelentős része megfelelő titkosítási eljárások révén kezelhető.

SpiderOak keretrendszer a könnyebb titkosításért

Az egyre gyakrabban előtérbe kerülő adatbiztonsági kételyek arra ösztönzik a fejlesztőket, hogy az alkalmazásaikba megfelelő védelmet építsenek be a felhasználói, üzleti adatok oltalmazása érdekében. Ez azonban igencsak időigényes, esetenként nem kis szakértelmet igénylő, sok hibalehetőséget tartogató feladatnak bizonyulhat.

A SpiderOak viszont egy olyan keretrendszerrel rukkolt elő, amely a fejlesztők munkájának megkönnyítésével mozdíthatja elő a felhőalapú biztonság növelését. Az elmúlt években a SpiderOak leginkább azon titkosítással felvértezett felhőalapú szolgáltatásairól vált ismertté, amelyek elsősorban adatmentésre, fájlmegosztásra és állományok szinkronizálására alkalmasak.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: