Hírek - IKT hírek röviden

Okos app buktatta le a bugyuta telefon tolvajt

Napjaink okostelefonjai szinte roskadoznak az újabbnál újabb funkcióktól, melyek nagy részét általában kétszer használjuk: először és utoljára.

Van itt minden, frontkamera ami folyamatosan figyeli a tekintetünket, szemmel történő lapozás, hangvezérelt asszisztens, és még hosszasan folytathatnánk a hasznos, vagy sokkal inkább haszontalan funkciók sorát.

Egyre több telefonon érhető el továbbá egy olyan funkció, mely teljesen automatikusan feltölti a világhálóra a készülékkel éppen akkor rögzített fotókat és videókat. És ezúttal pontosan ez a tulajdonság került fókuszba, amikor is egy Ibizán nyaraló turistának ellopták a telefonját, melyen be volt kapcsolva ez a szolgáltatás.

A tolvaj azonban nem vette a fáradtságot, hogy kikapcsolja, vagy netán alapállapotra állítsa vissza a telefont, esetleg legalább kikapcsolja az automatikus képfeltöltés funkciót, így aztán a bűncselekmény elkövetését követően az összes általa készített felvétel felkerült a Dropboxba, illetve az eredeti tulajdonos személyi számítógépére. A tolvaj ráadásul olyan pancser volt, hogy még a Facebookon is lebuktatta magát, így aztán az is kiderült róla, hogy Hafidnak hívják és Dubaiban él.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: