IKT műhely - Netbiztonság

Tanulságos hekker példák - sehol sincs biztonság?

Lehet számítógép, tévé, táblagép vagy akár egy ébresztőóra, bármi feltörhető, tehát botor dolog lenne azt hinni, hogy biztonságban vagyunk.

A számítógépes biztonsággal kapcsolatos DefCon és vállalati partnere, a Black Hat évente Las Vegasba invitálja az érdeklődő polgárokat, hogy kicsit riogassa őket a cybertér kriminális jellegével és a feltörhető dolgokkal.

Tanulságos hekker példák - sehol sincs biztonság?

Ilyenkor mindig elhangzik, hogy a mai korban már rengeteg online eszközünk van, melyek simán eljuthatnak hozzánk a hackerek és ha óvatlanok vagyunk, bármilyen adatunkat megtudhatják, majd ezzel akár simán vissza is élhetnek. Főleg úgy, hogy egyesek még normális jelszót sem képesek adni bizonyos fiókjaiknak, ami olyan, mintha nyitott kapuval várnák a tolvajokat.

Habár a DefCon már 21 éve létező dolog, valójában csak az elmúlt néhány évben kezdtek el foglalkoznia a mainstream kategóriájú eszközök hackelési szokásaival, holott ezek is komoly veszélyforrások. Agizmagennek okán összeszedett néhány érdekes és fontos példát az idei évből, ahol gond nélkül sikerült meghackelni valamilyen eszközt.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: