Hírek - IKT hírek röviden

Miniszter kalózt fogott a svéd Kalózpárt

A svéd informatikai miniszter Instagramja jogvédett anyagokat tartalmazott.

A film- zeneipar minden erőfeszítése ellenére továbbra is élő-viruló The Pirate Bay tizedik születésnapja alkalmából kitett magáért a svéd Kalózpárt, ugyanis feljelentették kalózkodásért Svédország informatikai miniszterét.

Miniszter kalózt fogott a svéd Kalózpárt

A Kalózpárt képviselői szerint Anna-Karin Hatt Instagramján rengeteg jogsértő anyagot találtak, többek közt Kázmér és Huba képregényből származó kockákról, illetve filmek grafikáiról van szó. A párt képviselői sejthetően nem számítanak arra, hogy valamiféle büntetőjogi eljárás fog indulni, csak figyelemfelkeltésnek szánták az akciót .

Ha még Svédország informatikai minisztere sem tartja be a jogvédelmi törvényt, akkor hogyan lehetne elvárni, hogy az átlagos internetezők késztetést érezzenek az elavult szabályozásnak való megfelelésre? A kormány és parlament lehetetlenné tették, hogy az emberek törvénysértés nélkül képesek legyenek modern és digitális életet élni” – magyarázta a Kalózpárt szóvivője a TorrentFreaknek .

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: