Hírek - IKT hírek röviden

Kémkedhet utánunk az okoskuka, a szuper szemetes

Ez bizony már kőkeményen a 21. század, amikor egy utcai szemetes messze túlmenve feladatán, nem csak a hulladékunkat fogadja be, hanem azonnal ki is szimatolja, hogy kifélék vagyunk és ennek megfelelően ajánlgat nekünk mindenfélét a kijelzőjén.

Néhány évvel ezelőtt Londonban már felbukkantak az okoskukák, melyek a város különböző pontjain kerültek kihelyezésre és LCD-kijelzőjükön ilyen-olyan reklámokat, valamint információkat láthatott az érdeklődő.

Kémkedhet utánunk az okoskuka, a szuper szemetes

A cég, mely ezt a világmegváltó remekművet elkészítette, most tovább ment egy lépéssel (mit eggyel, többel!) és új funkciókkal vértezte fel a két éve szolgáló kukákat. Immáron képesek felderíteni a környezetükben lévő, bekapcsolt wifivel működő telefonokat, ami így önmagában még nem lenne nagy szám, de az igazi truváj az, hogy ennek megfelelően azonosítják az eszköz gazdáját.

A Quartz szerint a szemeteseket fejlesztő cég, vagyis a Renew ezzel a megoldással képes arra, hogy a Presence Orb elnevezésű technológiával tulajdonképpen megjelöli az elhaladókat és közben megfigyeli, hogy mi folyik a wifin keresztül. Magyarul megeshet az is, hogy mi szeretünk egy adott kocsmába járni, ahol éppen a környékben van egy ilyen szuperkuka, ami a következő alkalommal minket érzékelve, kijelzőjén megjelenteti az adott krimó reklámját, hogy például pénteken este nyolctól tízig korsó áráért pohár (vagy fordítva?). Csoda!

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: