Hírek - IKT hírek röviden

19 megapixel 6K felbontású videó szenzor

A keresztségben RED Epic Dragon nevet kapott szenzor képességeit még azok a filmes szakemberek is elismerik, akik eddig lenézték a digitális technológiát és mind a mai napig kitartottak a hagyományos film használata mellett.

De pontosan miről is van szó?

19 megapixel 6K felbontású videó szenzor

Nos, egy olyan újgenerációs képérzékelőről, mely 19 megapixeles felbontásban képes mozgóképet rögzíteni, de nem ám holmi csigalassú tempóban, hanem akár 86 képkocka/másodperces sebesség mellett. A Full HD-nál háromszor nagyobb részletességgel kecsegtető szuperszenzor egész pontosan 6144x3160 képpontot vonultat fel, vagyis segítségével akár 6K felbontásban is videózhatunk.

Könnyen kikövetkeztethető, hogy ez egyfajta arany középút a mostanság szárnyait bontogató 4K és a vélhetően az évtized vége felé elterjedő 8K között. Amennyiben megállítunk egy a RED Epic Dragonnal készített videót, akkor egy kiváló minőségű, tűéles 6 megapixeles fotót kapunk (Full HD: 2 megapixel).

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: