IKT műhely - Netbiztonság

Szülői felügyelet szoftverek okostelefonra

Gyermekeinket manapság már nem elég otthon megvédeni a veszélyes tartalmaktól.

Persze mindentől nem óvhatjuk meg őket, de az okostelefonjaikat lelkünk megnyugtatása végett elláthatjuk az erre a célra specializált védelemmel.

Szülői felügyelet szoftverek okostelefonra

Az okostelefonok manapság már túlzás nélkül nevezhetők olyan számítógépeknek, melyek elférnek a tenyerünkben, nincs már jelentős különbség a két platform között: ahogy otthoni gépeink, ezek az eszközök is képesek a világhálóra csatlakozni, ebből kifolyólag nem árt, ha a védelmükről is gondoskodunk. A család fiatalabb tagjainál lévő telefon hasznos, mert bármikor elérhetjük őket, de a legtöbb szülőnek fogalma sincs, hogy gyermeke milyen tartalmakat fogad vagy küld készülékével, mint ahogy azt sem követik nyomon, hogy milyen weboldalakat látogat meg.

A fiatalok megfelelő fejlődése érdekében bizonyos korig telefonkészüléküket is érdemes burokban tartani. Személyi szabadságuk (szülőtől függő mértékben) más területeken is korlátozódik, ezért ne érezzük kellemetlenül magunkat, ha eszközeiket is olyan védelemmel látjuk el, mellyel némileg kordában tarthatjuk még a hatóságok számára is megfékezhetetlennek bizonyuló internetet. Nagyításhoz kattintson a képre.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: