IKT műhely - Netbiztonság

MEGA megoldás a beleolvashatatlan levelezésre

A vállalat kénytelen lehet a jövőben Európába migrálni a teljes infrastruktúráját.

Nem áll jól a biztonságos levelezőszolgáltatások szénája, hiszen a héten a Lavabit és Silent Circle egyaránt leállította a releváns ajánlatát, bár előbbi konkrétan az amerikai kormány nyomására húzta le a rolót, utóbbi viszont elővigyázatosságból kaszálta el ezen termékét.

MEGA megoldás a beleolvashatatlan levelezésre

Házi módszerekkel természetesen továbbra is megoldható a biztonságos levelezés, ám a teljesen átlagos netezők számára a jelenleg rendelkezésre álló lehetőségek nehezen használhatóak. Az év elején elindult fájlmegosztójával nagyfokú adatbiztonságot ígérő MEGA vezérigazgatója nemrég a ZDNetnek adott interjújában elmondta, hogy a vállalat már gőzerővel dolgozik egy bárki által használható, erősen titkosított e-mail szolgáltatáson.

A felhasználók levelei végponttól végpontig kódolva lesznek, ráadásul magukon a szervereken is csak rejtjelezett formátumban lesznek tárolva az adatok, így elvileg az üzemeltetők sem tudnak majd beleolvasni az e-mailekbe. Nagyításhoz kattintson a képre.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: