IKT műhely - Netbiztonság

Szülői felügyelet (családbiztonsági szűrő) beállítása YouTube-on

Családbiztonsági cikksorozatunk folytatásaként a YouTube-ot vesszük szemügyre, és megvizsgáljuk, miként lehet biztonságosabbá tenni az online videózást a gyermekek számára.

Az életkornak megfelelő műsorok kiválasztását a tévék esetében a képernyőn és a műsorújságokban is feltüntetett jelölések igyekeznek megkönnyíteni, így a szülők is könnyebb helyzetben vannak, ha korlátokat szeretnének kijelölni gyermekeik számára.

Szülői felügyelet (családbiztonsági szűrő) beállítása YouTube-on

Igen ám, de a tévézés egyre inkább háttérbe szorul, és ma már a filmeket a gyerekek is inkább az interneten nézik, ahol nincsenek ilyen életkori "kapaszkodók". A következőkben bemutatjuk, miként lehet egy kis odafigyeléssel biztonságosabbá tenni az online videózást!

Mindenféle technikai szűrőnél vagy más biztonsági megoldásnál hatékonyabb, s nem utolsósorban gyermekbarátabb, ha a szülők "élőben" kísérik figyelemmel, hogy mit néz gyermekük az interneten. A cél tehát annak biztosítása, hogy a gyerekek csak a nekik szóló tartalmakkal találkozzanak, és ne tudjanak olyan videókat megtekinteni, amelyek még nem nekik valók.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: