Közösség - Események

I. LEGO Robot Programozó országos csapatverseny - meghívóI. LEGO Robot Programozó országos csapatverseny - meghívó
 
2010. május 29-én rendezi meg a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium az I. LEGO Robotprogramozó országos csapatversenyt, melyen 5-6. évfolyamos diákok vehetnek részt. A verseny lehetőséget ad arra, hogy az informatika, programozás és reáltudományok iránt fokozottan érdeklődő tehetséges diákok összemérhessék tudásukat és kreativitásukat.

70 lelkes diák az ország különböző pontjairól

I. LEGO Robot Programozó országos csapatverseny - meghívóA versenyre 2 fős csapatok jelentkezhettek március végéig, akiknek feladata a LEGO cég által forgalmazott Mindstorms NXT robotok programozása lesz. A nevezési határidő letelte óta a csapatok gyakorló feladatsorokat kaptak, melyek segítették őket a versenyre való felkészülésben. 

A diákoknak egy előre elkészített pályán kell útvonalkövetési és akadálypálya jellegű feladatokat megoldaniuk előre összeépített robotra (NXT-G nyelven) írt programok segítségével - mindössze 90 perc alatt.

Az elkészült megoldásokat 5-6 perc alatt kell bemutatni, s a háromtagú zsűri több szempont alapján fogja ezeket értékelni. Legmeghatározóbb tényezők a teljesítés ideje és a feladat megvalósításának precizitása lesz.

A versenyen résztvevő minden csapat kap oklevelet az elért helyezésről, a legügyesebbek pedig különféle tárgyjutalomban részesülnek majd.

Program és helyszín

A verseny helyszíne a Bányai Júlia Gimnázium (6000 Kecskemét, Nyíri út 11.). Az érkezők 9:30 és 10:00 óra között regisztrálhatnak, majd 10:30-kor kezdődik a verseny. Az ebédszünetet követően kerül sor a pályaművek bemutatására és délután 3 órakor az eredményhirdetésre.
 
A verseny részletes programját itt olvashatja >>> www.hdidakt.hu 

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: